Eseménynaptár

2018. január
H K SZ CS P SZO V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       

Hírek archívuma

2016. november 22.
Erzsébetvárosi ősz

„Az Erzsébetvárosi ősz című kötet arra is vállalkozik, hogy bemutassa a forradalom eseményeinek hátterét, azt a gazdasági, társadalmi, szociális és kulturális környezetet, amelyben »kipattanhatott a szikra«. A szerzők olyan források feldolgozására vállalkoztak, amelyekből megismerhetjük a forradalom erzsébetvárosi történetét, azokat a körülményeket, amelyek az itt élő embereket bátor kiállásra sarkallták” – mondta el október 21-én, a könyv bemutatóján Vattamány Zsolt polgármester. 

2016. november 17.
Végéhez közeledik a Dob suli felújítása

Másfél hónap múlva várhatóan befejeződik az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakiskola és Szakközépiskola megújulása, amelyet az Erzsébet Terv fejlesztési program keretén belül finanszírozott az önkormányzat. A VII. kerületben mára jellemzővé váltak a korszerű, modern intézmények.

2016. november 03.
Fontos a személyes konzultáció

Rendszeresen vesz részt intézménylátogatásokon Vattamány Zsolt polgármester azzal a céllal, hogy felmérje az igényeket, személyesen beszéljen a vezetőkkel, lakókkal. Októberben dr. Vető Marietta alpolgármester is elkísérte, hiszen két óvoda meglátogatása is esedékessé vált. A Brunszvik Teréz Óvodában megtekintették a közelmúltban befejezett felújítások eredményét. 

2016. október 20.
140 éves a Brunszvik Óvoda

Egy intézmény életében mindig nagyon fontosak az évfordulók, nincs ez másként a 7. számú választókerületben található Brunszvik Teréz Óvodával sem, amely komoly hagyományokkal rendelkezik. A 140 éves intézmény a kerek évfordulót egy egész héten át ünnepelte.

2016. október 20.
„A jókedv nem életkorfüggő”

Interjú Vattamány Zsolttal
 

Októbert írunk, ebben a hónapban világszerte az időseket ünneplik. Mit jelent ez az ünnep Erzsébetvárosban?
 

Hosszú ideje az év tizedik hónapja nálunk az idősekről szól. Nem csak egy napon, október 1-jén ünnepeljük őket, hanem egy egész hónapon keresztül. Sőt, talán nem túlzás azt állítani: a 2016-os évben még az eddigieknél is nagyobb figyelmet fordítottunk erre a korosztályra. Idén teljesen új kikapcsolódási lehetőségeket kínáltunk a kerületi nyugdíjasoknak. Ilyen volt például a dunai hajókirándulás vagy az ingyenes színházi előadás, melyek nagyon népszerűnek bizonyultak. A két programon több mint 600 nyugdíjas vett részt, ami – azt hiszem – igen jól mutatja, hogy mekkora szükség van ezekre a rendezvényekre. Legutóbb Szekszárd mellett voltunk 150 kerületi nyugdíjassal egy borkóstolóval, ebéddel egybekötött szüreti programon, amely szintén remekül sikerült. Meg is állapítottam: a jókedv nem életkorfüggő, sőt! Nagy öröm, hogy ehhez hozzájárulhatunk, emellett nem mellékes, hogy ezek az események az emberek pénztárcáját se terheljék meg.

2016. október 04.
Megújul a Dob utca

Erzsébetváros önkormányzata az elmúlt években a kezelésében álló közúthálózat jelentős részét felújította. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a felújítandó útszakaszok közműszolgáltatóival folyamatos egyeztetéseket folytatott a közmű-rekonstrukciók és az útfelújítások összehangolása végett, ezzel is csökkentve a lakosságnak okozott kellemetlenségeket. 

2016. október 03.
Kulturális feltöltődés a város közepén

Interjú Vattamány Zsolttal

Az elmúlt hónapok igen mozgalmasan teltek a belvárosban, milyen programokkal várta Erzsébetváros az érdeklődőket? 
 

A VII. kerületet mindig is pezsgő kulturális élet jellemezte, nincs ez másképpen ma sem. A szokásos koncerteken, kiállításokon, szórakozási lehetőségeken kívül több új lehetőség várta a kikapcsolódni vágyókat. A Madách téren például volt kalácskészítő fesztivál, és a 2016-os riói olimpia tiszteletére kiállítást is szerveztek, a Kazinczy utcában pedig nemrég a gasztronómiai élvezeteknek is hódolhattak azok, akik kilátogattak a Sóletfesztiválra. Az önkormányzat kulturális központjai, az ERöMŰVHÁZ és a K11 színes programokat nyújtottak gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt a nyári időszakban is. A szeptember beköszöntét pedig a 6. Örkény kerttel ünnepeltük meg. 

2016. szeptember 21.
Erzsébetvárosnak szüksége van a Péterfyre

A kerület polgármestere is a városrész kórháza mellett áll. Vattamány Zsolt elmondta: „Az, hogy a Péterfy Sándor Utcai Kórházban továbbra is érdemi gyógyító munka folyjon, nemcsak az erzsébetvárosiak érdeke, hanem szakmailag is indokolt. Az ország legjobb orvosai dolgoznak nálunk dr. Sásdi Antal főigazgató úr vezetésével, az ő szaktudásuk, tapasztalatuk, kitartó munkájuk és együttes erőfeszítéseink eredményeképpen sikerült pozitív irányba elmozdítani közös jövőnk alakulását. Számunkra és a lakók számára sosem volt kérdés, hogy szükség van a kórházra. Ők is hangot adtak ennek, és a kerület vezetése is megmozgatott minden szálat, hogy egyeztessen az illetékesekkel.” 

2016. szeptember 05.
Élvezze a Magyar Kedvezményhálózat előnyeit új városkártyájával!

Erzsébetváros önkormányzata is csatlakozott az 1999-ben alapított +Discount Magyar Kedvezményhálózathoz, mely országszerte több mint 1500 kártyaelfogadó helyen biztosít vásárlási kedvezményeket a szerződött kedvezményadó partnereknél a +Discount kártyacsaládhoz tartozó érvényes kártyákkal. 

2016. szeptember 04.
Zsidó Kulturális Fesztivál

Szeptember 4‒11-ig rendezik meg Budapesten a Zsidó Kulturális Fesztivált, amely idén a nagy hagyományokkal rendelkező nyári fesztivál helyébe lépett.

Keresés az oldalon

Elérhetőségek

E-mail:

Telefon: 1-462-3204, 1-462-3205

Fax: 1-342-4732

Lev. cím: 1073 Budapest, Erzsébet krt. 6.

Hírlevél feliratkozás

Névjegy: Vattamány Zsolt

2006 -
Egyéni választókörzetben megválasztott önkormányzati képviselő
2006 - 2008
Fidesz frakcióvezető helyettes
2008 - 2010
Fidesz frakcióvezető
2010 -
Polgármester

Ajánlott linkek