Eseménynaptár

2024. június
H K SZ CS P SZO V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       

Hírek

2019. szeptember 29.
„Fontos az együttműködés, az irányok összehangolása.”

A Fővárosi Közgyűlésből érkezett az interjúra. Miben függnek össze a fővárosi és a kerületi feladatai?

2014 óta a fővárosi kerületekben megválasztott 23 polgármester a választás eredményeként lesz tagja a közgyűlésnek. Fontosnak tartom ezt, hiszen az ott született döntések nagyban befolyásolják a kerület életét, közvetlenül érintenek bennünket. Úgy gondolom, hogy bőven volt feladat ezen a téren a mostani ciklusban is. Az elmúlt időszakban számos olyan nagy horderejű döntés született, mint például a 2030-ig szóló budapesti közlekedési stratégia, amely jelentős hatással lesz Erzsébetváros infrastrukturális helyzetére is. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a kerületek nem egymástól független városok, hanem egy nagyobb egység részei számos közös üggyel.
(Folytatás a "Bővebben" gombra kattintva olvasható.)

2019. szeptember 28.
Átadás előtt a Csicsergő Óvoda játszótere

A játszótér felújításának tervezése folyamán előnyös volt, hogy kellően nagy tér áll rendelkezésre a különféle korcsoportoknak szükséges játékok elhelyezésére, így nem kellett kompromisszumokat kötni a megvalósíthatóság tervezése során.


A Csicsergő Óvodában ‒ köszönhetően a már említett nagy térnek ‒ sokféle játékot lehet elhelyezni, tulajdonképpen az egész udvart benépesítik már a különféle játszótéri eszközök. Teljesen új, máshol ismereteink szerint még nem készített térjáték a játékok között körbefutó KRESZ-pálya, ahol a gyermekek játékos körülmények között ismerkedhetnek meg a jelzőtáblák, útburkolati jelek, közlekedési lámpák jelentésével, működésével. Egy ‒ kifejezetten kisgyermekek játékos oktatására szolgáló ‒ napelemes rendszer által működtetett forgalomirányító közlekedési lámpás csomópontot is kialakítanak. Erzsébetváros önkormányzata az elmúlt években is kiemelt figyelmet fordított a közlekedők biztonságának megóvására, és véleményünk szerint ezt már óvodás korban is elő kell segíteni, az új tanpálya ezt fogja szolgálni, játékos keretek között. A játszótér burkolatai 12 színben készülnek majd, kedves színkavalkáddal ellensúlyozva a környező épületek tűzfalainak szürkeségét.

2019. szeptember 27.
Takarítási akció az Fővárosi Közterület-fenntartóval

Nagyszabású takarítási akciót szervezett az FKF Zrt. a VII. kerületben a Főpolgármesteri Hivatal támogatásával és az Erzsébetváros Kft. részvételével szeptember 8-án. A takarítási akció helyszíne a Garay tér, Bethlen Gábor tér és a Rózsák tere volt. Az FKF Zrt. a köztisztaság még hatékonyabbá tétele érdekében a főváros minden kerületében hamarosan több száz új hulladékgyűjtőt helyez ki a már meglévőkön túl. Az összevont takarítási akció és az új kukák kihelyezésének célja, hogy a frekventáltabb területeken minél rendezettebb környezet fogadhassa az ott élőket és a környékre látogatókat.

2019. szeptember 20.
Útfelújítások a rendezettebb kerületért

2015 óta összesen több mint 3300 méter útszakasz újult meg 14 erzsébetvárosi utcában. Az útfelújítások során a járdacsatlakozásoknál taktilis burkolat készült a látáskorlátozottak érdekében, valamint ahol erre lehetőség nyílt, gyökeres fákat, planténereket telepítettek a zöldterületek megtartása, bővítése érdekében. A közterületek megújulása a következő időszakban is folytatódik az Erzsébet Terv fejlesztési program keretein belül.

2019. szeptember 20.
Tanévkezdés

A kiscsoportos óvodásoknak harmadik éve, az elsős kisdiákoknak pedig már hosszú évek óta tanévkezdő ajándékcsomaggal kedveskedik az önkormányzat. Idén 330 óvodás és 270 elsős diák örülhetett a hasznos évkezdő eszközöknek, melyeket a város vezetése a pedagógusok segítségével állít össze minden évben. „600 gyermeknek és szülőnek segíthettünk idén is a tanévkezdő csomagokkal, amely reméljük, hogy a családoknak nagy könnyebbséget jelentett. Évekkel ezelőtt született meg a gondolat, hogy ily módon segítsük az elsős kisdiákokat, majd a pozitív visszajelzések miatt kiterjesztettük a kezdeményezést a kiscsoportos óvodásokra is, amely szintén igen pozitív fogadtatásban részesült. Mindenkinek eredményes tanévet kívánok!” – mondta Vattamány Zsolt polgármester.

2019. szeptember 19.
A mikroszobrok is építik a közösséget

Újabb kisméretű szobrok kerültek ki Erzsébetváros közterületeire. Houdini és Herzl Tivadar alakja után egy búvár, Noé bárkája és Rejtő Jenő 14 karátos autója is megtekinthető kerületünkben. Kolodko Mihály szobrászművész alkotásai emlékeztetnek, tanítanak és mosolyra fakasztanak.

Augusztus 28-án három újabb mikroszobrot adtak át a VII. kerületben, melyeket az érdeklődők egy rendhagyó kerületi séta során tekinthettek meg. „Ezek a szobrok közösségépítők, és felépítik saját legendájukat” – magyarázta a sétát vezető Bóka B. László helytörténész, aki az alkotások hátteréről is mesélt.

2019. szeptember 18.
Jótékonysági futás önkormányzati színekben

Az önkormányzat Erzsébetvárosi Oroszlánok nevű futócsapata ismét karitatív célból áll rajthoz, ezúttal a 34. SPAR Budapest Maratonon szeptember 28-án. A gyermekrohamkocsi futónagyköveteiként azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy támogatást gyűjtsenek a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatnak, akik az elmúlt 20 évben több mint 51 000 bajba jutott kisgyermeken segítettek.

A mostani kampányukban egy MR kompatibilis lélegeztetőgépre fordítják az összegyűlt összeget, amely elengedhetetlen felszerelése a gyermekrohamkocsinak. Létfontosságú, hogy valamennyi mentőautóban elérhető legyen egy specilális MR kompatibilis lélegeztetőgép, ezért szeretnék a berendezést valamennyi mentőautójukra beszerezni.

„Erzsébetváros önkormányzata elkötelezett az egészséges életmód és a sport népszerűsítése terén, immár több éve megrendezzük 7. Kerületi Futó- és Gyaloglónapunkat, amelyen futócsapatunk is évről évre képviselteti magát. Korábban is támogattunk már gyermekeket jótékony futás keretében, amelyhez fogható felemelő érzés igen kevés van. Így elhatároztuk, hogy ismét jótékonysági célzattal indulunk el a szeptember végi futóversenyen” – mondta el Vattamány Zsolt polgármester.

2019. július 26.
„Nem programokban, hanem feladatokban gondolkodunk”


Interjú Vattamány Zsolt polgármesterrel


Hamarosan önkormányzati választások lesznek. Hogyan látja, sikerült megvalósítaniuk mindazt, amit 5 éve elterveztek?

Nehéz 5 évben gondolkodni, hiszen nálunk folyamatos munka zajlik. 2010 óta gyakorlatilag megállás nélkül a VII. kerület fejlődéséért dolgozunk. 2011- ben hívtuk életre az Erzsébet Terv fejlesztési programot, mely a legfontosabb infrastrukturális felújításokat tartalmazta, és amely azóta minden évben újabb és újabb elemmel bővül. Ha az elkészült beruházások listáját végignézzük, akkor elmondhatjuk, hogy nagyon sok minden megvalósult, ám azt nem gondolom, hogy ez a lista teljes. Bőven van még tennivalónk.

2019. július 25.
Nekik is köszönhetjük az egészségünket

Magyarországon július elsején minden évben megtartják a magyar egészségügy napját, a Semmelweis-napot. Ez alkalomból Erzsébetváros önkormányzata is megemlékezett a kerület egészségügyi ellátásában dolgozókról, hogy egész éves önzetlen munkájukat megköszönje, elismerje. A testület megalapította az Egészséges Erzsébetvárosért díjat, hogy elismerje azokat, akik a gyógyító-megelőző ellátás területén hosszú évek óta kiemelkedő szakmai munkát végeznek a kerületi lakosság életminőségének javítása érdekében. 2019-ben e díjat dr. Bayer Éva gyermekfogász vehette át.

2019. július 25.
Friss zöldségek az erzsébetvárosi családok asztalán

Június 24–26. között immár negyedik alkalommal tartott vitamincsomag- akciót a Garay téren és a Klauzál Téri Vásárcsarnokban az önkormányzat. A nagy meleg a szervezők munkáját sem könnyítette meg, hiszen az akció ideje alatt folyamatosan arra törekedtek, hogy friss, minőségileg kifogástalan árut adjanak át a kártyabirtokosoknak. A jogosultság megállapítását meggyorsította egy idei fejlesztés, ugyanis a chippel ellátott kártyákat egy leolvasókészülék pillanatok alatt ellenőrizte.

OLDALAK:
1

Keresés az oldalon

Elérhetőségek

E-mail:

Telefon: 1-462-3204, 1-462-3205

Fax: 1-342-4732

Lev. cím: 1073 Budapest, Erzsébet krt. 6.

Hírlevél feliratkozás

Névjegy: Vattamány Zsolt

2006 -
Egyéni választókörzetben megválasztott önkormányzati képviselő
2006 - 2008
Fidesz frakcióvezető helyettes
2008 - 2010
Fidesz frakcióvezető
2010 -
Polgármester

Ajánlott linkek